Zeci de localități din șapte raioane ale Moldovei sunt parțial dezactivate din cauza unei furtuni de zăpadă. Acest lucru a fost anunțat de serviciul de urgență în canalul său Telegram.

„57 de așezări din 7 raioane au fost parțial dezactivate din cauza zăpezii umede și a vântului”, se arată în raport.

Potrivit meteorologilor, republica se afla în zona de acțiune a unui ciclon de zăpadă. În acest sens, un cod portocaliu de pericol este în vigoare în Moldova în perioada 7-10 ianuarie.

Centrul de gestionare a situațiilor de urgență a indicat că monitorizează situația pe autostrăzi și în zonele populate ale țării, întreruperile de curent și, de asemenea, lucrează cu comisiile locale de urgență.

Potrivit ultimelor rapoarte ale Centrului, pentru a reduce riscurile pentru copii, Comisia pentru Situații de urgență a municipiului Bălți a făcut propuneri de prelungire a concediilor pentru școlari până la 10.01.2024.

Conform datelor operaționale primite de la furnizorii de energie electrică, ca urmare a nivelului „portocaliu” și a condițiilor meteorologice dificile, a precipitațiilor sub formă de zăpadă umedă și a vântului crescut, 57 de așezări din 7 raioane au fost parțial deconectate de la electricitate. Echipe specializate lucrează la fața locului pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a consumatorilor. Pentru a preveni situațiile riscante, precum și pentru a elimina consecințele asociate condițiilor meteorologice nefavorabile, 760 de specialiști ai departamentelor Ministerului de Interne, precum și lucrătorii rutieri, lucrează în țară.

În prezent, 212 unități tehnice și 170 de angajați ai Administrației de Stat a autostrăzilor au fost implicați în curățarea și răspândirea materialului de dezghețare pe carosabil, au fost distribuite 2310,8 tone de reactiv. Astfel de evenimente au loc pe toate drumurile naționale, regionale și locale, dar mai intens în partea de nord a țării. Nu există drumuri blocate în acest moment.

Autoritățile continuă să îndemne oamenii să ia în considerare condițiile meteorologice nefavorabile și să nu ia la drumuri..