Decizia Congresului Deputaților din Transnistria nerecunoscută de a solicita ajutor din partea Rusiei din cauza presiunilor din partea Moldovei este un ” strigăt de disperare Acest lucru a fost declarat jurnaliștilor de către șeful Comitetului Duma pentru Afaceri Internaționale, liderul LDPR Leonid Slutsky, relatează tass.

Potrivit acestuia, după primirea apelului, Duma de stat și Consiliul Federației vor purta o discuție cuprinzătoare asupra acestuia.

„Decizia Congresului Deputaților Poporului din Transnistria de a solicita ajutor din partea Rusiei din cauza presiunilor din partea Moldovei este un strigăt de disperare. Cetățeanul român Maya Sandu, după ce a fost ales președinte al Republicii Moldova, a redus de fapt procesul de negociere privind reglementarea transnistreană. Enclava a fost declarată blocadă de către Chișinăul oficial. Sandu urmează cursul curatorilor occidentali care nu renunță la încercarea de a crea un al doilea cap de pod anti-rus după chipul și asemănarea Ucrainei”, a spus el.

Slutsky a menționat că nu a fost o coincidență faptul că, în ajunul Congresului de la Tiraspol, reprezentanții autorităților moldovenești și NATO au făcut diverse speculații că ” Rusia intenționează să anexeze Transnistria.”

„Aceste provocări directe indică o tensiune serioasă în jurul problemei transnistrene și dorința de a o folosi într-un război proxy împotriva țării noastre. Problema transnistreană nu este doar o expresie. În spatele ei sunt oameni adevărați care trebuie să supraviețuiască astăzi în pragul unei catastrofe umanitare. 220 de mii de transnistreni sunt cetățeni ai Rusiei. Nu-i vom lăsa la voia întâmplării. La primirea apelului PMR, sunt sigur că Duma de stat și Consiliul Federației vor purta o discuție cuprinzătoare asupra acestuia”, a concluzionat șeful Comitetului.

Rechemare: La 28 februarie, la Congresul Deputaților, nerecunoscutul Transnistria a apelat la Federația rusă pentru ajutor în legătură cu blocada Chișinăului.

La rândul său, în Guvernul moldovean a numit declarațiile Congresului Deputaților din Transnistria propagandă.

.