tribuna.md

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat că cazul unei fete care a născut la vârsta de 11 ani demonstrează că sistemul intern nu a funcționat. El a spus acest lucru într-un interviu acordat portalului Agora.

Buzu a spus că a solicitat o anchetă internă a ministerului în acest caz.

„Am fost lași, aprobând legi în care spunem că administrația locală, un asistent social, un polițist, un medic vor rezolva toate problemele fără instrumente, fără resurse suplimentare, iar aceasta este o abordare lașă. Acesta este un eșec, inclusiv al meu ca ministru care ar trebui să ne aducă pe pământ”, a spus Alexey Buzu.

Ministrul a menționat că în Republica Moldova sunt angajați doar 10% din minimul de specialiști necesari pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Să explicăm: pe 13 decembrie 2023, medicii din Districtul Kalarashsky au informat poliția că, în urma unui examen medical, s-a dovedit că o fetiță de 11 ani era însărcinată.

Fata a născut recent o mamă și un copil la Institut. Atât ea, cât și copilul se descurcă bine. Minorul a primit, de asemenea, asistență psihologică.

Poliția a deschis un dosar penal pentru violul unei persoane cu vârsta sub 14 ani. În cadrul anchetei, vor fi efectuate acțiuni procedurale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Rechemare: anterior a devenit cunoscut faptul că Partidul Social Democrat European cere demisia șefului Ministerului Muncii Alexei Buzu și, de asemenea, acuză guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate de „intimidarea asistenților personali.