tribuna.md

Republica Moldova își dorește să aibă relații bune cu toate țările, dar nu îi poate înțelege pe cei care doresc răul țării. Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Dorin Rechan într – un interviu acordat agenției MOLDPRES vorbind despre acțiunile pe care autoritățile le întreprind pentru a asigura securitatea Republicii Moldova.

Potrivit lui, instituțiile au ordine protejată în Republica Moldova, există patrioți în toate instituțiile care știu să-și servească țara și vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura pacea acasă.

„Este important ca cetățenii noștri să știe că Rusia nu poate ajunge militar în Republica Moldova, în timp ce eroismul și curajul ucrainenilor descurajează o invazie brutală. Dar provocările vor continua, iar întreaga noastră societate, împreună cu instituțiile statului, este obligată să păstreze democrația, coeziunea națională și dreptul de a ne decide soarta”, a spus Dorin Rechan.

El a precizat că regiunea transnistreană a fost inclusă și în aceste eforturi de menținere a calmului pe Nistru.

„De mulți ani, sectorul securității și apărării a fost ignorat. Acum investim mai mult în armată, deși avem în continuare cele mai mici alocări bugetare dintre toate țările europene. Strategia de securitate este un document fundamental în care, pentru prima dată, numim pică pică: Rusia și corupția sunt principalele amenințări la adresa securității naționale. Acțiunile ostile ale Federației Ruse, politicienii loiali Kremlinului, oligarhii și reprezentanții lumii criminale au slăbit continuu Republica Moldova. Astfel, am fost capturați și ne-am aflat departe de lumea liberă și dezvoltată”, a subliniat Premierul.

Cu alte cuvinte, a subliniat el, Moldova își dorește să aibă relații bune cu toate țările.

„Dar Moldova nu-i poate înțelege pe cei care ne doresc rău, care nu ne respectă alegerea și oamenii. Deciziile pe care le luăm în dezvoltarea țării sunt luate pentru Republica Moldova, în interesul cetățenilor moldoveni. A fi parte a UE este în interesul Republicii Moldova, a trăi în pace și a ridica nivelul de trai este în interesul fiecărui cetățean al Republicii Moldova”, a conchis Prim-ministrul.

Rechemare: mai devreme Rechan a numit Moldova ” California Europei de Est.”

.