noka.md

Aproape jumătate dintre cetățenii moldoveni nu cred în” amenințările ” din partea Rusiei, despre care actuala guvernare Moldovenească vorbește constant. Acest lucru este evidențiat de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing și Sondaje de opinie (IMAS), comandat de compania media publică din Moldova.

Participanții la sondaj au fost rugați să comenteze declarația liderilor țării că ” Federația Rusă duce un război hibrid împotriva Moldovei.”

Astfel, 47% au răspuns că această afirmație este neadevărată, 31% au numit-o adevărată, iar 18% au răspuns că nu înțeleg esența ei.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 noiembrie-16 decembrie, la acesta au participat 954 de persoane din diferite localități, marja de eroare fiind de 3,2%.

Rechemare Ce s-a întâmplat mai devreme Sandu a exclus relațiile de prietenie cu Rusia. După aceea Sandu a acuzat Rusia că intenționează să destabilizeze situația din republică înainte de alegerile prezidențiale, care sunt așteptate în noiembrie 2024. .