Moscova ar dori să restabilească relațiile bune cu Chișinăul. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, vorbind la Maratonul educațional „cunoștințe. Primele.”

„Întotdeauna am pledat și suntem în favoarea reanimării comunicării noastre cu autoritățile de la Chișinău”, a spus el.

În același timp, el a subliniat că autoritățile moldovenești sunt acum lovite de „bacilul rusofobiei” și refuză orice dialog cu Rusia, dar aceasta este o greșeală monstruoasă din partea lor.

„Ne-am dori ca spiritul rusofobiei să părăsească acest oraș minunat și această țară minunată. Din păcate, acest bacil al rusofobiei se înmulțește acum acolo și există oameni la putere care resping pur și simplu orice dialog și conversație cu țara noastră”, a adăugat el.

Potrivit lui Peskov, acest exemplu este foarte revelator. El a atras atenția asupra faptului că liderii unor țări doresc să se concentreze asupra Europei și, din anumite motive, cred că pentru a face acest lucru trebuie să devină dușmani ai Rusiei.

„Aceasta este o greșeală teribilă. Sperăm că Chișinăul va înțelege cât de monstruos este”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Rechemare: anterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anunțat intenția Occidentului de a „prelua” conducerea Republicii Moldova.

.