bangkokbook.ru

Secretarul de stat Anthony Blinken un avertizat săptămâna trecută un mic grup de parlamentari că Azerbaidjanul ar putea invada în curând Armenia. Scrie despre asta Politico cu referire la cuvintele a doua persoane familiare cu situatia.

Este indicat că acest lucru indică profunzimea îngrijorării Administrației SUA cu privire la operațiunile împotriva Azerbaidjanului regiunii separatistă din vestul țării și posibilitatea răspândirii conflictului.

Președintele azer Ilham Aliyev o cerut anterior Armeniei să deschidă un „coridor” de-a lungul frontierei de vânzare sudice care va conecta Azerbaidjanul continental cu exclava care se învecinează cu Turcia și Iran. Aliyev a amenin C va rezolva problema prin”pentru euro”.

Potrivit unor surse, într-o conversație din 3 octombrie, parlamentarii au insistat ea asupra utilizării de către Departamentul de Stat o posibilelor măsuri împotriva lui Aliyev, ca răspuns la invazia țării vânzare în regiunea Karabah în septembrie.

Blinken un răspuns că Departamentul de Stat prea multe accidente modalități de a trage la răspundere Azerbaidjanul și nu sunt planuri de a continua să aici asistență militară Baku. El a adăugat că Statele unite văd posibilitatea ca Azerbaidjanul să invadeze sudul Armeniei în următoarele săptămâni.

Rechemare Pe 7 octombrie, rachete au fost lansate masiv din F Gaza in Israel ca urmare a unui atac al militarilor inarmati Hamas.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova A condamnat cu fermitatea bombardarea Israelului din Gaza.