zdg.md

Cooperarea moldo-română în sfera militară este foarte eficientă, iar asistența oferită în instruirea militarilor Armatei Naționale face posibilă consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova. Acest lucru a fost declarat de către Ministrul Apărării Anatoly Nosaty, rapoarte deschide.md.

„Colegii din Ministerul Apărării Naționale, din armata română sunt cei mai apropiați prieteni ai noștri, au fost și rămân cei care ne susțin în toate inițiativele noastre. Am semnat un acord cu România privind cooperarea în domeniul educației și instruirii militare, care ne-a permis să desfășurăm un număr mult mai mare de evenimente de instruire pentru toate forțele, de la soldați la generali, diverse cursuri, evenimente, atât în țara noastră, cât și în străinătate. Sunt cei care au fost și rămân alături de noi în orice moment, indiferent dacă sunt buni sau răi, pentru care sunt foarte recunoscător și apreciez cu adevărat această minunată cooperare”, a spus Nosaty.

Totodată, Ministrul Apărării a subliniat că statutul României ca țară membră NATO este util și pentru Republica Moldova în cooperarea sa cu Alianța Nord-Atlantică.

„Evident, acest lucru ne permite să învățăm Tehnici Avansate, să folosim documentele pe care le-au dezvoltat și să exersăm mai mult împreună, fără a fi nevoie să învățăm engleza sau franceza. Câștigăm experiență mai rapid și mai eficient cu România. Evident, acest lucru ne oferă multe avantaje”, a concluzionat Nosaty.

Rechemare: Nosaty a anunțat livrarea unui nou radar în Moldova până la sfârșitul anului.

.