Fostul președinte al Senatului României, Anca Draghu, a primit o ofertă de a conduce Banca Națională a Moldovei. Acest lucru a fost scris de președintele Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe Radu Marian în canalul său Telegram.

Potrivit lui, candidatura sa va fi examinată în cadrul unei ședințe a Parlamentului Republicii Moldova.

„Astăzi, la sesiunea plenară a Parlamentului, candidatura lui Anka Draghu va fi nominalizată pentru funcția de președinte al Băncii Naționale”, a spus Marian.

Deputatul a explicat că Dragu are o vastă experiență în domeniul financiar-bancar. Anterior, a lucrat la Fondul Monetar Internațional, precum și la Banca Națională a României și a fost ministru al Finanțelor României.

Rechemare Cu o zi înainte, parlamentarii l-au demis pe Octavian Armasha din funcția de șef al Băncii Naționale. Deputații l-au acuzat că a sabotat procesul de investigare a retragerii ilegale de aproximativ 1 miliard de dolari de la mai multe bănci din republică.

Să explicăm că în iunie 2017, Ilan Shor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare sub acuzația de participare la un caz de fraudă bancară, i s-a interzis să părăsească țara. În iunie 2019, șor a părăsit țara. În tot acest timp, politicianul a susținut că procesul împotriva sa a fost motivat politic.

Rechemare Shore a câștigat un caz de fraudă bancară în Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul Columbia, dovedind nevinovăția sa în furtul unui miliard de dolari în 2015.

După aceea Ilan Shor, care s-a aflat în centrul scandalului privind furtul a 1 miliard de dolari de la bănci, va cere Parlamentului să-i dea cuvântul la viitoarele audieri pe acest caz..