foma.ru

Biserica Ortodoxă Română a făcut apel la reprezentanții Bisericii ortodoxe moldovenești, care este o parte autonomă unui Bisericii Ortodoxe Ruse, să i se alăture. Acea declaratie a fost publicata pe site-ul Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Romane.

„Facem apel la toți cei care se simt asupriți de eparhiile rusești să aibă curajul să părăsească această sclavie și să se întoarcă la Biserica Ortodoxă Română”, se spune în document.

Declarația condamnă și acțiunile Arhiepiscopiei Moldovei, îngrijire, la ședința Sinodului din 25 octombrie, un exmatriculat șase preoți care au decis să se alăture Mitropoliei Basarabiei.

Biserica Ortodoxa din Moldova a fost fondata din 1813 sunt acum peste 1,2 mii de parohii, este format din eparhii. În 1992, Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române, un full pe teritoriul Republicii, iar Mitropolia Moldovei și Guvernul Republicii, care se temeau de o despărțire bisericească, nu au fost de acord să o înregistreze mult timp. Cu toate acestea, în 2001, Curtea Europeană a Drepturilor Omului o acordat cererea susținătorilor Mitropoliei Basarabiei, autoritățile au fost obliga să o înregistreze.

Rechemare, ce este Pe un recunoscut metropola basarabean ca victima a opresiunii Sovietice.