În raionul Hîncești, un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost reținut sub suspiciunea că și-ar fi violat nepoata în vârstă de cinci ani. Informațiile au fost anunțate de secretarul de presă al departamentului local de poliție, Kristina Vikol, relatează pulsmedia.md.

Potrivit anchetei, cazul a avut loc pe 31 ianuarie, dar a fost făcut public abia după ce fata a început să se plângă de durere în zona ei intimă și a fost internată la spital.

Poliția a fost informată de mama fetei, care a spus că a lăsat copilul cu bunicul ei în timp ce mergea la magazin, iar când s-a întors, pensionarul își strângea deja zbura în bucătărie. Femeia a spus că primul lucru pe care l-a făcut a fost să-și cheme rudele și le-au cerut să tacă pentru a nu arunca o umbră asupra reputației familiei.

Cu toate acestea, când două zile mai târziu fata a început să se plângă de dureri severe în zona inghinală, a devenit inutil să ascunzi situația. Drept urmare, un bărbat de 65 de ani a fost reținut pentru 72 de ore. A fost deschis un dosar penal pentru viol.

Potrivit reprezentanților administrației, familia aparține unei categorii social vulnerabile, locuiesc în aceeași casă cu deținutul. Pe lângă fată, un alt copil crește în familie, care are în prezent trei ani..