Guvernul Republicii Moldova inițiază negocierile și semnarea Protocolului de modificare a Acordului cu Guvernul României privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la Chișinău la 20 aprilie 2012. decizia corespunzătoare a fost luată în cadrul unei ședințe de Guvern, relatează infotag.md.

Secretarul de stat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Sergiu Plop, a explicat că amendamentul va completa acordul cu un nou alineat, care presupune obligația părților de a oferi sprijin logistic și administrativ reciproc în pregătirea și participarea la misiunile internaționale de menținere a păcii.

El a menționat, de asemenea, că, ținând cont de reducerea costurilor pentru participarea la astfel de misiuni din partea moldovenească, partea română va lua o parte din costuri.

Plop a reamintit că unul dintre obiectivele autorităților este creșterea nivelului de participare a forțelor armate moldovenești la misiunile de menținere a păcii, astfel încât „Moldova să nu fie doar un consumator de securitate, ci și un furnizor.”

Rechemare: Moldova, România și Ucraina au convenit să accelereze controalele la frontieră.

.