point.md

Posturile TV ale căror licențe au fost revocate prin Decizia Comisiei pentru Situații de urgență nu vor funcționa deocamdată în Republica Moldova. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, relatează rupor.md.

El a reamintit că aceasta a fost decizia Comitetului pentru investiții strategice, care a recomandat ca licențele să rămână revocate până când se va afla cine se află în spatele acestor canale TV.

„Autoritățile sunt ghidate de faptul că informațiile din spațiul public trebuie prezentate obiectiv și corect. La fel cum avem grijă de noi înșine în timpul gripei și sezonului rece, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră mintală atunci când vorbim despre informații”, a spus Vodă.

Să explicăm: în decembrie 2022, în timpul stării de urgență din Moldova, licențele posturilor TV „Primul în Moldova”, „RTR-Moldova”, „Akchent-TV”, „NTV-Moldova”, „TV-6” și „Orhei-TV” au fost suspendate.

După aceea Rechan a anunțat suspendarea licenței a încă șase canale TV. Vorbim despre Horizont-TV, ICTV, Prime TV, Public TV, Canalul 2, Canalul 3.

Rechemare: Interdicția a fost inițiată de șeful Serviciului de informații și securitate, Alexander Mustyats. Potrivit acestuia, aceste canale tv încalcă legile de radiodifuziune, reprezintă o amenințare la adresa securității informaționale a țării și reprezintă o sursă suplimentară de instabilitate în vecinătatea Ucrainei, NATO și UE.

.