moldovadaily.com

Politicianul Ilan șor a menționat că Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat în considerare fondul cauzei privind legitimitatea interzicerii Partidului șor în Republica Moldova. A scris despre asta în canalul său Telegram.

Politicianul a numit acțiunile autorităților nelegitime.

„Această decizie este un semn că lupta noastră pentru dreptul de a fi auziți și de a proteja interesele cetățenilor noștri rezonează la nivel internațional”, a scris Shor.

Rechemare: Pe 19 iunie, judecătorii Curții Constituționale au emis o hotărâre potrivit căreia Partidul ȘOR a fost scos în afara legii.

26 iunie Ilan șor a anunțat crearea unui nou bloc politic în Republica Moldova.

Mai devreme am scris Că partidul interzis șor a făcut apel la Curtea Constituțională a Moldovei împotriva interdicției aprobate de Parlament asupra membrilor și activiștilor formațiunii de a participa la alegeri.

29 August Ministerul Justiției al Republicii Moldova a constituit o comisie pentru lichidarea Partidului șor, care a fost declarat ilegal de Curtea Constituțională (CC).

Să subliniem: La 24 ianuarie, Partidul șor, declarat ilegal din iunie 2023 și aflat în proces de lichidare, a fost exclus din registrul persoanelor juridice din Republica Moldova.