Centrul Național Anticorupție din Moldova nu consideră o încălcare a legii ca președintele Maya Sandu să primească un premiu monetar de 30 de mii de lei, care i-a fost acordat de autoritățile orașului Timișoara. Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe site-ul Băncii Naționale.

„Acesta nu este un cadou, ci un premiu, iar regimul juridic al cadourilor nu este aplicabil în cazul acordării de premii, având în vedere că termenul „premiu” nu apare în lista Termenilor care limitează conceptul de „cadou”, conform Legii integrității”, se spune în mesaj.

Să explicăm: anterior, Secretarul de presă al Președintelui Republicii Moldova, Irina Gotișan-Sotnik, a declarat că, după ceremonia de premiere, administrația șefului republicii a trimis o solicitare Comitetului Național cu o solicitare de clarificare a situației în conformitate cu legislația moldovenească.

Rechemare Sandu a efectuat săptămâna trecută o vizită de lucru în România, la invitația primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Ea a devenit prima câștigătoare a premiului, instituit de autoritățile din Timișoara în acest an cu sprijinul companiilor din oraș..