Primarul Chișinăului și liderul Partidului Mișcarea Națională alternativă (MAN), Ion Ceban, a declarat că angajații primăriei, în special cei care sunt membri ai partidului său, sunt supuși „controalelor nerezonabile” de către organele de drept și „intimidării.” El a spus acest lucru la un briefing de presă, rapoarte moldovalibera.md.

Potrivit acestuia, în timpul unor verificări și percheziții, oamenii legii „au săpat în lenjeria lor intimă Primarul susține, de asemenea, că el și colegii săi vor să fie demiși din funcție.

„Recent, șefa Departamentului de arhitectură și Urbanism, Doamna Dogotara, a fost percheziționată la RTEC, inclusiv, nu se știe ce, în lenjeria intimă, cu unicul scop de intimidare, fără documente sau dovezi contrare. Scopul lor este de a demite colegii care ocupă funcții înalte în primărie. Repet, întreaga conducere a Primăriei apare în anumite procese, cazuri, iar scopul final este scoaterea acestor persoane din funcție, fie pentru 3 luni, fie pentru 6 luni, fie pentru un an, pentru a aduce haos complet și a paraliza activitatea Primăriei. Asta încearcă PAS să realizeze”, a spus Ion Cheban.

Primarul capitalei susține că încearcă „să-l înlăture din funcție la instrucțiunile celor care se află la vârf.” Potrivit lui Cheban, scopul final este să-i interzică să dețină funcții publice în viitor.

„Avem informații din diferite surse. Scopul final este să-mi interzică să dețin funcții publice. Asta înseamnă că vor să se asigure că nu voi putea candida la funcția de primar sau președinte până la urmă. Și asta în ciuda faptului că am declarat că nu am o astfel de intenție, mă refer la alegerile prezidențiale”, a spus Cheban.

Potrivit lui Cheban,”10 cazuri au fost deschise împotriva lui și a echipei sale în diferite cazuri.” Anterior, primarul capitalei s-a plâns public pe rețelele de socializare că angajații Primăriei Chișinău „sunt intimidați, obligați să scrie declarații și să spună că totul se va termina prost.”

Primarul a mai subliniat că „în zilele următoare sunt planificate spectacole în Primăria municipiului Chișinău” și a dat vina pe PAS pentru acest lucru.

Rechemare: anterior Cheban l-a acuzat pe PAS că a concediat asistenți sociali.

.