Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a acuzat-o pe președinta Moldovei, Maya Sandu, și Partidul Acțiune și Solidaritate, de guvernare, că au atacat autoritățile orașului în legătură cu viitoarele alegeri prezidențiale din acest an. Cheban a scris despre asta în canalul său Telegram.

„Din păcate, atacurile la adresa mea, a colegilor mei și a Primăriei municipiului Chișinău în general s-au intensificat recent. Și nu este vorba despre modul în care ne facem treaba, adevăratul motiv este campania electorală prezidențială, care a fost deja lansată de autoritățile centrale. De două săptămâni încoace, cetățenii țării urmăresc isteria autorităților, în care sunt susținuți de presa galbenă. Toată lumea înțelege deja că își creează singuri probleme, după care ies în stradă pentru a protesta”, a spus Cheban.

În opinia sa, Sandu, care a anunțat deja că va fi realesă, și partidul ei ” recurg la această isterie.”

„Pentru că le este frică”, a explicat el.

Primarul Chișinăului consideră că autoritățile privează în mod deliberat capitala de o serie de servicii și sprijin financiar, după care folosesc cinic oamenii, aducându-i la proteste împotriva Primăriei.

Potrivit lui Cheban, Primăria va continua să ceară ca din cei 23 de miliarde de lei (circa 1,35 miliarde de dolari) pe care chișinăuienii îi dau statului, 50% rămân în oraș și nu 13%, așa cum este acum.

„Lăsați-ne banii și vom face drumuri, curți, infrastructură, transport, școli, grădinițe, diverse servicii sociale și multe altele. Suntem gata să preluăm conducerea acelor instituții de stat pe care le-ați închis cu nerușinare în ultimii ani”, a subliniat primarul.

Rechemare: Ion Ceban urmează să dea în judecată Guvernul din cauza presiunilor financiare asupra Chișinăului.

 .