gagauzinfo.md

Uniunea Europeană va oferi 4 milioane de euro pentru consolidarea creditelor pentru cele două maluri ale Nistrului. Acest lucru a fost anunțat de ambasadorul UE în Moldova, Janis Majeix, relateaz moldpres.md.

Potrivit diplomatului, la fel ca etapele anterioare, etapa actuală (a șasea) a Programului UE „măsuri de consolidare o încrederii” este concepută pentru a promova caldura așezărilor de pe cele două maluri.

Bugetul este conceput pentru perioada până la sfârșitul anului 2025 și se va concentra pe dezvoltarea economică și crearea de noi locuri de muncă, cooperarea tematică între organizațiile societății civile, dezvoltarea și sprijinirea infrastructurii sociale la scară mică, precum și popularizarea patrimoniului cultural.

„Susținerea coeziunii sociale și a cooperării între comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului este mai importantă ca niciodată. Prin această etapă o programului de măsuri de consolidare o încrederii, Uniunea Europeană și partenerii săi de implementare contribuie la promovarea inițiativelor comune pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă decente pentru femei și bărbați, precum și la dezvoltarea comunităților și promovarea dezvoltării culturale continue ca factor cheie al unei societăți durabile, corecte și incluzive”, a subliniat Janis Mazheiks.

RechemareUE va aloca Moldovei 105 milioane de euro pentru a prelua criza energetica.