newsweek.com

Republica Moldova s-a alăturat sancțiunilor individuale ale Consiliului Uniunii Europene împotriva Rusiei. Decretul corespunzător a fost semnat de Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu.

„Decret privind aderarea la decizia Consiliului UE (PESC) 2023/1767 din 13 septembrie 2023 privind măsuri restrictive în legătură cu acțiuni care subminează sau pun în pericol integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, se arată în documentul publicat.

Decizia a fost luată după ce Comisia Europeană, în raportul său privind începerea negocierilor privind aderarea Republicii Moldova la UE, a cerut Chișinăului să adere la o serie de sancțiuni Europene împotriva Rusiei.

Există aproape 1.800 de persoane fizice și juridice pe lista neagră a UE. pentru acestea sunt prevăzute restricții de călătorie, înghețarea activelor și interzicerea furnizării de fonduri sau alte resurse economice.

Rechemare: anterior a devenit cunoscut faptul că Chișinăul sa alăturat cel mai mare pachet de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, care a fost introdus din cauza „subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.”

După aceea Rusia a anunțat un răspuns la decizia Republicii Moldova de a adera la sancțiunile UE.

.