agroexpert.md

Autoritățile moldovenești vor trimite Uniunii Europene o solicitare prin care vor solicita resurse financiare pentru a-i ajuta pe fermierii care protestează. Acest lucru a fost declarat de ministrul Agriculturii al Republicii Vladimir Bolya după discuții cu liderii fermierilor.

„Vom scrie o scrisoare către Bruxelles despre situația fermierilor din Moldova. Am fost deja la Bruxelles o dată și am explicat acest lucru, trebuie să explicăm de ce am ajuns în astfel de probleme. Da, trebuie să explicăm într-o scrisoare care este situația. Nu am vorbit încă despre o anumită sumă de asistență”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat guvernul va discuta ce alte ajutoare, pe lângă cele financiare, pot fi solicitate de la UE pentru agricultori.

Să explicăm: fermierii care protestează cer Guvernului să accelereze alocarea compensației promise în valoare de 23 de milioane de dolari și să înceapă negocierile cu privire la alte măsuri de sprijinire a industriei.

Apropo: anterior, președintele Parlamentului, Igor Grossu, a spus că fermierii care cer o întâlnire cu el și președintele țării ar trebui să negocieze și să-și rezolve problemele cu Ministrul Agriculturii, Vladimir Boley.

Rechemare Pe 10 februarie, fermierii protestanți au blocat drumul la postul de frontieră Leușeni de la granița cu România timp de o jumătate de oră, cerând autorităților să ajute la plata datoriilor la împrumut, precum și să ia alte măsuri pentru Susținerea Industriei.

Cu toate acestea deja pe 11 februarie, fFermierii din sudul Moldovei au suspendat protestele până pe 13 februarie pentru a discuta problemele lor cu președintele Parlamentului și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosso.

Deja pe 12 februarie fFermierii au organizat 5 proteste, cerând guvernului să accelereze alocarea ajutorului.

Comentând protestele agricultori, Bolya a spus că este greu pentru toată lumea acum..