Autoritățile de la Chișinău analizează solicitarea Rusiei de a deschide secții de votare în Republica Moldova, iar Ministerul Afacerilor Externe a declarat că nu au fost de acord cu privire la chestiunea autorizării secțiilor de votare din stânga Nistrului. Acest lucru a fost anunțat de către Secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Igor Zaharov, rapoarte radiomoldova.md.

„Republica Moldova nu și-a dat niciodată acordul pentru deschiderea secțiilor de votare în localități care nu sunt controlate de autoritățile constituționale”, a spus el.

Ministerul Afacerilor Externe a menționat, de asemenea, că cererea este în curs de examinare, iar un răspuns va fi furnizat într-un termen rezonabil.

Federația Rusă a solicitat Guvernului Republicii Moldova deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din 15-17 martie.

Rechemare Anterior, liderul rus Vladimir Putin a anunțat că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2024. El este la putere în Rusia din 1999 și intenționează să candideze pentru un al cincilea mandat..