Autoritățile moldovenești nu vor permite deschiderea secțiilor de votare pentru alegerea Președintelui Rusiei pe teritoriul Transnistriei nerecunoscute. Acest lucru a fost declarat de Președintele Parlamentului și președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Gross, într-un interviu acordat postului Jurnal TV.

„Consider ilegală și incorectă deschiderea secțiilor de votare într-un teritoriu necontrolat fără acordul Republicii Moldova”, a spus el.

Potrivit lui, PAS nu va permite deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile din Rusia, așa cum a fost înainte.

„Da, Rusia obișnuia să deschidă site-uri în Transnistria, dar acest lucru s-a întâmplat înaintea noastră. A fost ilegal, dar unii oameni au închis ochii”, a spus Grosso.

În același timp, el a subliniat că autoritățile nu vor permite organizatorilor electorali din Rusia să intre în țară.

„Cred că putem face ceva. Am făcut deja acest lucru cu alte ocazii, de ce nu o putem face din nou. Vor avea nevoie de resurse umane, iar acești oameni vor trebui să ajungă la noi cumva. Trebuie să arătăm caracter și să acționăm decisiv”, a spus Grosso.

El a adăugat că autoritățile moldovenești ar putea interzice votul pe teritoriul Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Să explicăm că mai devreme Ministerul de Externe al Republicii Moldova a anunțat că studiază cererea primită de deschidere a secțiilor de votare pe teritoriul său pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, care vor avea loc în martie 2024.

Rechemare: anterior, liderul moldovean Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse..