Moldova este gata să reia procesul de înmatriculare a vehiculelor din Transnistria nerecunoscută, care a fost suspendat în 2021. Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Oleg Serebrian, a informat despre acest lucru în cadrul unei întrevederi cu Ministrul de Externe al republicii nerecunoscute, Vitaly Ignatiev, transmite serviciul de presă al Biroului pentru reintegrarea Republicii Moldova.

„S-a subliniat disponibilitatea de a asigura funcționarea eficientă a punctelor de înmatriculare a vehiculelor în orașele Tiraspol și Rybnitsa, cu o creștere a dinamicii înmatriculării vehiculelor prin atribuirea plăcuțelor de înmatriculare neutre”, se spune în mesaj.

Moldova și Transnistria au convenit asupra procesului de înmatriculare a vehiculelor de pe malul stâng al Nistrului încă din 2018. După aceea, șoferii Pridnestrovieni au început să primească plăcuțe de înmatriculare neutre, care au fost dezvoltate cu asistența misiunii UE de monitorizare a frontierei ucraineano-moldovenești.

Rechemare: gLegea Ministerului Afacerilor Externe al Transnistriei este acuzată de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei.

.