Укринформ

Comisia Europeană va aloca 110 milioane de euro pentru a sprijini ucrainenii afectați de război, iar 10 milioane de euro pentru a sprijini refugiații și comunitățile ucrainene din Moldova. Acest lucru este menționat în serviciul de presă al CE.
Potrivit raportului, 100 de milioane de euro vor fi alocate pentru operațiunile din Ucraina.

„Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă, situația umanitară din țară rămâne dificilă. Debutul iernii creează probleme suplimentare pentru comunitățile deja vulnerabile afectate de război. Această nouă finanțare va ajuta partenerii umanitari ai UE să furnizeze servicii de bază, cum ar fi asistență monetară, alimente, apă, locuințe, asistență medicală, sprijin psihosocial și protecție”, se arată într-un comunicat al CE.

Conform celor mai recente alocări, valoarea totală a ajutorului umanitar al UE pentru Ucraina va ajunge la 843 milioane de euro.

Din februarie 2022, Comisia Europeană a alocat 843 de milioane de euro pentru programe de asistență umanitară pentru a sprijini populația civilă afectată de războiul din Ucraina. Aceasta include 785 de milioane de euro pentru Ucraina și 58 de milioane de euro pentru refugiații care au venit în Republica Moldova.

Rechemare: mai devreme a devenit cunoscut faptul că Moldova Închide centrele de cazare temporară pentru refugiații din Ucraina.

 .