canal3.md

Astăzi, 21 noiembrie, membrii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au organizat o ședință dedicată discutării rezultatelor alegerilor locale generale din noiembrie 2023, în cadrul căreia au adoptat o rezoluție privind o posibilă alianță cu Partidul Acțiune și Solidaritate. Acest lucru este menționat în comunicatul de presă publicat al comuniștilor.

„Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central al PCRM a adoptat o rezoluție care exclude posibilitatea formării coalițiilor în consiliile orășenești și raionale cu partidul de guvernământ PAS și aliații acestora. Societatea civilă care reprezintă PCRM va fi informată că orice încercare de a se alia cu PAS va constitui trădare. Comitetul Central nu va accepta nicio explicație și justificare pentru astfel de coaliții”, se arată în raport.

De asemenea, PCRM informează că sâmbăta viitoare, 2 decembrie, va avea loc Plenul Comitetului Central al PCRM, în cadrul căruia va fi luată o decizie corespunzătoare, obligatorie pentru fiecare organizație de partid din raion și oraș.

Rechemare: pentruCandidații PAS au pierdut în al doilea tur al alegerilor în 4 din 6 orașe.

.