Autobuzul cu participanții la studioul coral pentru copii Rhapsody nu se poate întoarce dintr-un turneu în Belarus, deoarece nu este permis prin granița sa dintre Polonia și Lituania din cauza măsurilor de securitate sporite în aceste țări. Acest lucru a fost anunțat de șeful echipei, Artistul onorat al Moldovei Natalia Barabanshchikova pe Facebook.

„Încercăm să părăsim Belarus de o zi. La început am încercat să părăsim Brest spre Polonia, Polonia nu ne-a lăsat să intrăm. Ambasada noastră ne-a sfătuit să călătorim prin Lituania, de la granița Lituaniană suntem returnați înapoi în Belarus”, a spus Barabanshchikova într-un mesaj video postat pe o rețea de socializare.

Ea a precizat că misiunea Moldovenească de la Minsk a fost alături de cor, la vamă, până la ora 3 dimineața, insistând ca copiii să fie lăsați să meargă la toaletă.

„Tocmai ne-au trimis înapoi, promițând că așteaptă un fel de permisiune. Refuzul include cuvintele că echipa noastră reprezintă o amenințare pentru Lituania”, a clarificat șeful.

În același timp, canalul de telegramă „Glas MIDA”, apropiat serviciului de presă al Departamentului diplomatic din Belarus, a raportat că partea belarusă este gata să asiste în situația cu întoarcerea acasă a unui grup muzical pentru copii din Moldova, care nu permite Lituaniei să treacă frontiera sa din cauza măsurilor de securitate sporite din țară.

„Partea belarusă este pregătită să ofere partenerilor moldoveni asistență posibilă și necesară”, se spune în mesaj.

Rechemare: pParlamentul a aprobat trecerea la noi cărți de identitate din 2025

.