Creștinii ortodocși care aderă la calendarul iulian sărbătoresc Crăciunul astăzi, 7 ianuarie.

Cu această ocazie minunată, slujbele divine solemne sunt ținute în biserici din toată țara. Mulți moldoveni preferă să petreacă această zi cu familia sau să viziteze rude apropiate.
Așadar, în Ajunul Crăciunului, 6 ianuarie, credincioșii se adună în biserici pentru liturghia de la miezul nopții. De asemenea, în ajunul gazdei, coace „krecunei” — rulouri mici în formă de opt, care sunt așezate împreună cu busuiocul la icoană și păstrate până la sărbătoarea Sfântului Gheorghe.

Cu o zi înainte, Președintele țării, Maya Sandu, le-a urat tuturor un Crăciun fericit, dorindu-le împlinirea dorințelor și liniștea sufletească.

„Indiferent dacă sărbătoriți Crăciunul pe 25 decembrie sau 7 Ianuarie, vă doresc cât mai multe minute de liniște sufletească, satisfacție și încredere în viitor. Să avem grijă de cei din jurul nostru, să ne tratăm reciproc cu bunătate, să ne deschidem inimile către o bună înțelegere și solidaritate. Bucurați-vă reciproc de Crăciun și cât mai des posibil în noul an!”- Maya Sandu le-a urat moldovenilor.

În același timp, moldovenii au sărbătorit Crăciunul într-un stil nou pe 25 decembrie.

Apropo, 25 decembrie, 7 ianuarie și 8 ianuarie au fost declarate sărbători legale în Republica Moldova.

RechemareSandu i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Crăciunului din 25 decembrie..