Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat modificări ilegale ale Codului Electoral, care au privat membrii grupurilor politice interzise, în special foștii reprezentanți ai Partidului șor, de dreptul de a participa la alegeri. Acest verdict a fost pronunțat de președintele instanței Domnica Manole în urma ședinței.

„Legea nr. 280 din 4 octombrie 2023 privind modificarea Codului Electoral este declarată neconstituțională. Această decizie este definitivă și nu poate fi atacată”, a spus Manole.

Rechemare: Pe 19 iunie, judecătorii Curții Constituționale au emis o hotărâre potrivit căreia Partidul ȘOR a fost scos în afara legii.

26 iunie Ilan șor a anunțat crearea unui nou bloc politic în Republica Moldova.

Mai devreme am scris Că partidul Shor interzis a făcut apel la Curtea Constituțională a Moldovei împotriva interdicției aprobate de Parlament asupra membrilor și activiștilor formațiunii de a participa la alegeri.

29 August Ministerul Justiției al Republicii Moldova a constituit o comisie pentru lichidarea Partidului șor, care a fost declarat ilegal de Curtea Constituțională (CC).

Să subliniem: La 24 ianuarie, Partidul șor, declarat ilegal din iunie 2023 și aflat în proces de lichidare, a fost exclus din registrul persoanelor juridice din Republica Moldova.