Danemarca va oferi Republicii Moldova asistență financiară pentru implementarea reformelor în valoare de 4 milioane de coroane (echivalent 590 mii dolari SUA). Acest lucru este raportat de Ministerul danez de Externe.

„Sunt impresionat de ritmul reformelor din Moldova și de dorința acesteia de apropiere de UE”, a declarat ministrul danez de Externe Lars Lecke Rasmussen. „Desigur, vom oferi sprijin din partea Daneză.”

Potrivit lui, cu ajutorul energiei regenerabile și eficienței energetice, Danemarca va putea ajuta Moldova să devină ” independentă de energia rusă.”

Vom sublinia că proiectul are mai multe direcții. În special, aceasta consolidează capacitatea autorităților la nivel național și local de a îmbunătăți planificarea și punerea în aplicare a inițiativelor ecologice și durabile, de a construi eficiența energetică, conservarea energiei și sursele regenerabile de energie în sectorul privat.

Rechemare: Regina Danemarcei, Margrethe II, în vârstă de 83 de ani, a anunțat într–o adresă de Anul Nou abdicarea tronului în favoarea fiului ei, prințul moștenitor Frederik, în vârstă de 55 de ani..