Astăzi, 16 noiembrie, a avut loc o acțiune de susținere a candidatului la clădirea camerei de Apel Bălți, unde se va lua decizia finală privind reintegrarea în cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei de Nord, Arina Korshikova. Acest lucru este raportat de corespondentul „Diminyats”.

Potrivit audienței, aceștia sunt revoltați de arbitrariul regimului Maya Sandu și de hărțuirea candidaților opoziției și independenți la alegerile pentru consiliul local care au avut loc pe 5 noiembrie. Participanții la pichet au spus că au venit să o susțină pe Arina Korshikova, care, conform rezultatelor votului, a ajuns în al doilea tur de vot. De asemenea, ei insistă pe o justiție corectă și dreaptă în Moldova și cer autorităților să nu-i mai lipsească de alegerea lor.

""

Afișe cu următorul conținut pot fi văzute la acțiune: „pentru un proces onest”, „trei candidați la rând. Opriți agresiunea”, „cerem un proces onest”, „dați oamenilor o șansă”, „Arina Korshikova este o șansă pentru Bălți”, „Arina este primarul nostru”, „cerem dreptate”.

""

Să explicăm: în primul tur, Arina Korshikova a primit 21,52% din voturi și a ocupat locul doi la alegeri, ceea ce i-a permis să ajungă în turul doi. Adversarul ei a fost Alexander Petkov din Partidul Nostru, care a obținut 22,69% din voturi,

Rechemare: Arina Korshikova a fost eliminată din alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, în turul al doilea, la 7 noiembrie, prin Decizia Consiliului Electoral de circumscripție Bălți, care a declarat o serie de încălcări ale legislației electorale.
Ulterior, Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de candidatul independent la funcția de primar al municipiului Bălți, Arina Korshikova.

 .