Aderarea Chișinăului la sancțiunile anti-ruse ale Uniunii Europene a lovit producătorii locali care au ieșit să protesteze. Acest lucru a fost raportat tass Membru al Parlamentului, membru al Biroului Partidului Renașterii Alexander Nesterovsky, care a participat la Forumul Economic Internațional al statelor membre CSI în cadrul delegației moldovenești.

„Moldova a aderat la aproximativ 80% din sancțiunile anti-ruse, dar prin această decizie, guvernul „pune un spiț în roți” în primul rând propriilor producători care au ieșit să protesteze. De fapt, au pierdut piața rusă, care a fost principalul cumpărător al produselor lor”, a spus Nesterovsky.

Potrivit lui, 90% din îngrășămintele agricole folosite de fermierii moldoveni provin din Rusia și Belarus.

„Astăzi, fermierii noștri sunt obligați să cumpere îngrășăminte din UE, unde sunt mai scumpe și nu sunt atât de multe. Din cauza sancțiunilor și a politicii anti-ruse a Guvernului, prețurile la produsele petroliere, gaze și electricitate au crescut brusc. Acest lucru a lovit producătorii și fiecare cetățean”, a spus deputatul.

În același timp, el a criticat guvernul pro-European al Republicii Moldova, care „s-a izolat” de contactele cu Rusia și nu rezolvă aceste probleme.

Rechemare: zilele trecute, Mihai Popșoi a anunțat aderarea Republicii Moldova la 80% din sancțiunile împotriva Rusiei.

.