Deputații Parlamentului Republicii Moldova din Partidul Renașterii au discutat cu conducerea Rosselkhoznadzor despre obstacolele existente în calea exportului produselor moldovenești în Rusia. Serviciul de presă al Partidului informează despre acest lucru pe canalul Telegram.

„Am avut o întâlnire cu șeful Rosselkhoznadzor Serghei Dankvert, în timpul căreia nu numai că am găsit înțelegere reciprocă, dar am subliniat deja pași suplimentari pentru aprofundarea cooperării”, spune mesajul.

Totodată, partidul a criticat declarațiile actualei conduceri moldovenești, care consideră că piața rusă nu este prioritară.

Mesajul citează și poziția șefului Rosselkhoznadzor, Serghei Dankvert, care a cerut o cooperare sporită în urma întâlnirii.

Potrivit lui, poziția Guvernului moldovean de a nu menține un dialog cu Rusia a dus la problemele existente în comerț.

După cum a adăugat deputatul Alexander Sukhodolsky după o întâlnire cu șeful Rosselkhoznadzor, în Moldova, deputații sunt așteptați să întâmpine o rezistență uriașă din partea actualului guvern pentru a ne implementa obiectivele și obiectivele.

„În calitate de deputați, vom oferi sprijin maxim producătorilor agricoli în comunicare, în contact cu serviciile de stat din Moldova responsabile pentru toate activitățile fitosanitare și certificare. Vedem o situație foarte dificilă pentru fermieri și vedem dorința lor sinceră de a reveni pe piața rusă”, a spus deputatul.

El și-a exprimat încrederea că Federația Rusă va oferi sprijin în soluționarea problemelor legate de taxele vamale.

„Dacă parcurgem astăzi toate aceste etape, oricât de mult ar încerca autoritățile moldovenești, produsele noastre vor fi competitive și vor fi prezentate pe piața rusă”, a conchis Sukhodolsky.

Rechemare: Începând cu 4 decembrie, Rosselkhoznadzor a impus restricții la importul de produse vegetale aflate în carantină, inclusiv legume și fructe, din Moldova.

 

 .