Președintele Dumei de Stat din Rusia, Vyacheslav Volodin, a prezentat Ordinul Prieteniei deputatului moldovean Marina Tauber în cadrul unei ședințe a Consiliului Dumei. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al camerei.

„Deputații Dumei de stat au salutat-o pe deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Marina Tauber, la ședința Consiliului Dumei de Stat. Președintele Dumei de Stat Vyacheslav Volodin, în numele președintelui rus Vladimir Putin, i-a prezentat Ordinul Prieteniei”, se spune în mesaj.

Potrivit lui Volodin, Tauber a făcut multe pentru a se asigura că relațiile dintre Rusia și Moldova „se dezvoltă, se întăresc”, astfel încât relațiile dintre cele două țări „să fie și mai eficiente.”

„Marina Alexandrovna este membră a grupului de prietenie al parlamentelor noastre din Moldova și Rusia. Și, desigur, trebuie să mulțumim colegului nostru, pentru că în condiții dificile trebuie să lucreze deputații Parlamentului moldovean care pledează pentru prietenia cu țara noastră, Duma de Stat. Ei sunt șantajați și amenințați în mod deschis”, a menționat vorbitorul.

Volodin a subliniat că doar un stat independent și cetățenii săi pot planifica viitorul.

„Cel mai important lucru este că am avut întotdeauna și încă mai avem prietenie. Oricât de mult ar vrea actualul guvern din Moldova, condus de curatori occidentali, să distrugă această prietenie, ei nu pot face nimic”, a spus Tauber la rândul său.

Rechemare Gutsul, Tauber și șor au participat la o paradă la Moscova pe 9 mai..