newsmaker.md

Înghețarea dosarelor penale împotriva lui Igor Dodon este o confirmare a faptului că fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova cooperează activ cu regimul de guvernare. Acest lucru a fost menționat într-un comentariu al președintelui Partidului Patrioții Moldovei, Mihail Garbuz.

Potrivit lui, nu există nicio îndoială că Igor Dodon desfășoară negocieri secrete cu actuala șefă a statului, Maya Sandu.

„Cred că Igor Dodon cooperează cu autoritățile noastre în unele cazuri, cel puțin în baza faptului că au fost deschise dosare penale împotriva sa, dar continuarea lor a fost înghețată. Trageți concluzii despre De ce”, a spus el.

Mihail Garbuz subliniază că Igor Dodon nu a fost niciodată o figură politică independentă.

„Apoi a fost sub Vladimir Voronin (fostul președinte al Moldovei – aprox. ed.), apoi băiatul din mâna lui Zinaida Grechany (fost președinte al Parlamentului-aprox. ed.). Cred că cooperează strâns cu actualul guvern”, a spus el.

Interlocutorul este convins că un astfel de comportament al lui Dodon îl privează de un viitor politic.

„Nu are destin politic. E un pilot doborât. Nu-și ține promisiunile. Orice politician respectat trebuie să-și respecte promisiunile. Din păcate, nu avem așa ceva”, a concluzionat el.

Rechemare că în August, Dodon a declarat că mAlegerile anticipate vor fi o lovitură dură pentru Sandu și PAS.

.