newsmd.md

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să reia funcția de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. El a menționat acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune N-4, comentând reforma PSRM după alegerile locale, în care partidul a primit al doilea rezultat după Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Îmi voi nominaliza candidatura pentru funcția de președinte al Partidului. Decizia va fi luată de camarazii de la congres”, a spus Dodon.

El și-a exprimat satisfacția față de rezultatele alegerilor, informând și despre schimbările planificate în partid. Astfel, PSRM intenționează nu doar să returneze funcția de președinte al partidului, ci și să rebrandeze.

PSRM ar trebui să fie, în primul rând, un partid pro-moldovean și să nu se concentreze pe partenerii externi, a menționat Dodon.

Să explicăm: Dodon a condus PSRM din 2011 până în 2016 și a părăsit funcția de președinte după alegerea sa în funcția de președinte. În 2021, funcția de președinte a fost desființată, conducerea partidului a trecut la organul de gestiune colectivă – Comitetul Executiv. După înfrângerea PSRM la alegerile din 2021, Dodon a părăsit postul de lider și a condus Uniunea de afaceri moldo-rusă, rămânând președintele de onoare al Partidului.

Rechemare: anterior Dodon a spus că PRSM intenționează să restabilească comunicarea aeriană cu Rusia.

.