Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, bașcanul Găgăuziei Evgenia Gutsul, precum și politicianul Ilan șor l-au felicitat pe Vladimir Putin pentru victoria sa convingătoare la alegerile prezidențiale din Federația Rusă, solicitând restabilirea rapidă a relațiilor dintre cele două țări.

„Felicitări lui Vladimir Vladimirovici Putin pentru victoria sa convingătoare în alegerile prezidențiale din Federația Rusă”, a scris Dodon.

Potrivit fostului președinte al Republicii Moldova, rezultatul record este o dovadă a sprijinului ferm al lui Putin de către poporul rus și a încrederii ridicate în el. Dodon i-a urat lui Putin multă sănătate și bunăstare, bine și prosperitate poporului rus prietenos.

„Sunt sigur că astăzi majoritatea cetățenilor noștri văd Federația rusă ca pe un prieten și partener de încredere. Eu și echipa mea vom face tot posibilul și imposibilul pentru ca relațiile dintre Moldova și Rusia să devină cât mai calde și mai prietenoase din istoria independenței Moldovei cât mai curând posibil”, a scris Shor pe canalul Telegram.

La rândul său, Evgenia Gutsul s-a alăturat și lui Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria sa electorală convingătoare.

„Realegerea dvs. ca președinte mărturisește sprijinul dvs. activ pentru cursul pe care îl urmăriți, care vizează dezvoltarea socio-economică și consolidarea poziției Rusiei pe arena internațională. Apreciem înalt nivelul stabilit de cooperare dintre UTA Găgăuzia și Federația rusă și Vă mulțumim pentru atenția acordată Autonomiei Găgăuze. Sunt sigur că, datorită eforturilor noastre comune, potențialul multifacetic al relațiilor de prietenie și al cooperării fructuoase va continua să se extindă în beneficiul popoarelor noastre frățești”, a scris Hutsul în canalul său Telegram.

Rechemare: actualul președinte Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale ale Federației Ruse în Moldova, obținând 85% din voturi..