newsmaker

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut un discurs cu ocazia celei de-a doua aniversări a începerii operațiunii militare pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina. Apelul corespunzător a fost publicat pe rețeaua socială Facebook.

„Astăzi se împlinesc doi ani de la începutul războiului rus din Ucraina, doi ani în care spitale, grădinițe, magazine, clădiri rezidențiale, biserici sunt bombardate zilnic în țara vecină. Astăzi sărbătorim doi ani de teroare, dar sărbătorim și doi ani de rezistență”, a spus ea.

Sandu a subliniat că, timp de doi ani, Ucraina apără cu fermitate și cu demnitate libertatea întregului continent European și pacea în Moldova datorită eroismului ucrainenilor – militari și civili.

În același timp, ea și-a exprimat recunoștința față de ucraineni pentru curajul lor extraordinar.

„În acești doi ani, Moldova a învățat din propria experiență importanța păcii și libertății. Moldova și-a arătat și lumii întregi că alege viața și va veni mereu în ajutorul celor aflați în nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura pacea în țara noastră”, a scris Sandu.

Rechemare: Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Mark șevcenko, a declarat că, în cazul escaladării situației din Transnistria, Ucraina va acorda asistență Republicii Moldova dacă Chișinăul o va cere..