Reuters

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de securitate, Josep Borrel, a declarat că decizia prin care Comisia Europeană a recomandat demararea negocierilor privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost posibilă datorită muncii depuse de cetățenii Republicii Moldova. Despre el transmite infotag.md.

„Vreau să felicit toți cetățenii și Guvernul Republicii Moldova. Ați depus eforturi semnificative pentru a face progrese în direcția UE. Astăzi, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova. Acest lucru a fost posibil datorită muncii grele a cetățenilor moldoveni. Ați făcut eforturi în fața consecințelor grave ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat șeful diplomației europene.

Totodată, el a avertizat că Republica Moldova ar putea întâmpina dificultăți în drumul său spre Uniunea Europeană.

„Calea poate fi lungă și plină de dificultăți, dar sunt sigur că le vom depăși împreună. Vom continua să susținem stabilitatea și securitatea Republicii Moldova. Pentru că Moldova aparține Uniunii Europene, iar ușa UE este deschisă Republicii”, a subliniat Josep Borrel.

Rechemare: 8 noiembrie Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor privind aderarea Republicii Moldova la UE..