Finala Concursului Muzical Eurovision 2024 a avut loc la Malmo, Suedia, unde a fost stabilit câștigătorul: cântărețul elvețian Nemo cu piesa „The Code” a devenit câștigător.

Croația a ocupat locul doi, iar Ucraina a ocupat locul trei. Franța este a patra. Cântăreața israeliană Eden Golan se află pe locul cinci. Urmează Irlanda, Italia, Armenia, Suedia, Portugalia, Grecia, Germania, Luxemburg, Lituania, Cipru, Letonia și așa mai departe.

Cântecul câștigător” The Code ” este un hibrid de Operă și hip-hop. Nemo este primul artist non-binar care a câștigat concursul de cântec Eurovision. Locul al doilea a fost ocupat de cântăreața Baby Lasagna (Marko Purisic) din Croația, iar Ucraina a fost reprezentată la competiție de duo-ul interpreților Alyona Alyona & Jerry Heil (Yana Shemaeva și Alena Savranenko) cu piesa „Teresa & Maria”.

Cântăreața israeliană Eden Golan a fost a doua în votul publicului, dar ținând cont de voturile juriului, ea a devenit a cincea.

La finalul finalei, Golan a spus că este” foarte mândră ” de locul cinci al Israelului.

„De la bun început, am avut un singur scop – să facem auzită vocea puternică a Israelului în lume și știu că am atins acest obiectiv într-o mare măsură”, a spus ea.

 .