Epava dronei a fost găsită în sudul Moldovei, în apropierea graniței cu Ucraina, în apropierea satului Etulia Noi, raionul Vulcănești. Acest lucru a fost anunțat de serviciul de Grăniceri al Republicii în canalul său Telegram.

Potrivit acesteia, fragmente ale dispozitivului au fost găsite în jurul orei 16:40.

„Poliția de frontieră informează că astăzi, 17 februarie 2024, în jurul orei 16:40, în apropierea localității Etulia Noi din raionul Vulcănești au fost găsite și alte fragmente ale unei drone asemănătoare unei drone Geranium-2”, se arată în mesaj.

Poliția de Frontieră a adăugat că informațiile au fost transferate rapid autorităților competente, iar accesul în zona în care a fost găsită epava dronei a fost limitat.

„Fragmente ale dronei au fost găsite într-un câmp, la aproximativ 2 km de granița moldo-ucraineană și la aproximativ 5 km de localitate. Este important să subliniem că până acum autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru a menține ordinea, liniștea și siguranța publică. Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panica în rândul populației, păstrați-vă calmul și informați-vă doar de la sursă”, a adăugat poliția.

Rechemare: La 12 februarie, după un atac nocturn asupra Ucrainei în Moldova, în apropierea graniței, în apropierea satului Etulia, raionul Vulcănești, a fost găsită epava Șahedului..