newsmaker

Moldova este interesată ca Ucraina să câștige războiul împotriva Rusiei, așa că oferă toată asistența posibilă țării. Acest lucru a fost declarat de către șeful statului Maya Sandu într-un interviu veridica.ro.

„Dacă Kremlinul nu este oprit, atunci vom suporta cu toții costuri mult mai mari. Și este în interesul tuturor, nu numai în interesul Ucrainei și al Moldovei, ca Ucraina să câștige acest război, să fie ajutată. Acum cred și cred în unitatea lumii democratice și sper că Ucraina va continua să primească tot sprijinul necesar și suntem recunoscători pentru ajutorul pe care l-a primit până acum din multe țări”, a spus ea.

Potrivit ei, Moldova încearcă să ajute în orice fel poate, inclusiv un număr mare de refugiați care au decis să rămână în republică, oferind asistență umanitară și promovând Victoria Ucrainei în lume.

„Pentru că la fiecare ocazie vorbesc despre necesitatea de a sprijini Ucraina”, a adăugat Sandu.

Șeful statului a fost întrebat și despre decizia recentă a Rusiei de a simplifica procesul de acordare a cetățeniei ruse moldovenilor, kazahilor și Bielorușilor.

„Este clar că Kremlinul are nevoie de carne de tun pentru a continua acest război, dar moldovenii nu vor să fie sacrificați unui război nedrept. Sunt sigur de acest lucru și știu că mulți moldoveni au ales să părăsească Federația Rusă când a început această agresiune. Vrem pace pentru cetățenii noștri oriunde s-ar afla, acasă sau în străinătate. Și vom continua să facem tot posibilul pentru a-i proteja și a informa corect oamenii, astfel încât să se poată proteja de astfel de pericole”, a conchis Maya Sandu.

Rechemare: Sandu mizează pe sprijinul Franței în aderarea Republicii Moldova la UE.

 .