Președintele rus Vladimir Putin nu se va opri până când nu va fi oprit, deci este în interesul Republicii Moldova ca Ucraina să câștige războiul cu Rusia. Această declarație a fost făcută de Președintele Republicii Moldova Maya Sandu într-un interviu, relatează tvrmoldova.md.

Potrivit acesteia, numărul cetățenilor moldoveni care merg la muncă din Federația rusă în Europa crește din ce în ce mai mult.

Maia Sandu este convinsă că prețurile vor crește, iar Republica Moldova va avea și costuri mai mari.

„Toată lumea ar trebui să înțeleagă că Putin nu se va opri până nu va fi oprit, iar dacă Putin nu este oprit, prețul pentru toată lumea va fi mult mai mare. Desigur, Ucraina face sacrificiul suprem. Dar da, dacă Kremlinul nu este oprit, atunci va trebui să suportăm cu toții costuri mult mai mari. Și este în interesul tuturor, nu numai în interesul Ucrainei și în interesul Republicii Moldova, ca Ucraina să câștige acest război, să fie ajutată”, a spus Maya Sandu.

Președintele Republicii Moldova a abordat, de asemenea, subiectul cetățenilor moldoveni care se întorc din Federația rusă sau au depus documente pentru restabilirea cetățeniei Republicii Moldova.

„Știm că mulți cetățeni moldoveni părăsesc Federația rusă pentru a lucra în țările europene, iar numărul lor este în creștere”, a conchis Maya Sandu.

Rechemare, Putin a facilitat obținerea cetățeniei ruse de către moldoveni.

.