În nordul Moldovei vor avea loc exerciții militare comune ale militarilor moldoveni și americani, în legătură cu care cetățenii Republicii sunt rugați să rămână calmi. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor publicate, în cadrul exercițiilor de răspuns rapid din 13-14 mai, echipamentul militar se poate deplasa pe drumurile din Florești și Fălești. De asemenea, va fi posibil să se observe zborurile avioanelor de marfă și se va efectua și o aterizare aeriană.

În cadrul exercițiului, peste 200 de militari moldoveni și americani vor efectua salturi de pe două avioane militare C-130 Hercules ale forțelor armate americane folosind sistemul de parașute MC6/T-11.

Merită clarificat faptul că exercițiile de Răspuns Rapid fac parte din exercițiile multinaționale Defender Europe 24 și vizează îmbunătățirea interoperabilității forțelor speciale moldo-americane. Armata Republicii Moldova participă la exercițiile Defender Europe din 2021.

Rechemare: Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunțat noi exerciții ale rezerviștilor Armatei Naționale, care vor avea loc în perioada 20-24 mai și în perioada 27-31 mai..