Exercițiile militare comune moldo-americane Zimbru Partener-2023 au început astăzi, 25 octombrie, la terenul de antrenament militar al regimentului de aviație Decebal din satul Mărculești, în caldura orașului Bălți. Acest lucru a fost raportat de ministrul A. P. C. R. R. R. R. R.

Potrivit raportului, exerciții vor avea loc în perioada 25 octombrie – 30 octombrie.

„Conform scenariului exercițiilor, la acestea vor participa 200 de militari din Batalionul special de Fulger, precum și parașutiști ai Armatei SUA de îngrijire vor efectua sărituri cu parașuta în caldura orașelor Florești, Fălești și Bălți. Manevrele vor implica echipamente ale Armatei Naționale, precum și un avion militar al Alianului „C-17 Globemaster”, un bărbat însărcinat cu departamentul militar.

Ei au precizat că exercițiile vizează îmbunătățirea cooperării dintre armatele Moldovei și Statelor Unite, introducerea tehnicilor, metodelor și procedurilor moderne de pregătire militară individuală și colectivă.

Totodată, Ministerul Apărării un avertizat cetățenii că în timpul exercițiilor, echipamentul militar implicat se va deplasa pe drumurile din caldura orașelor Florești, Fălești, Bălți și Syngerei, li s-a cerut să nu facă poze și să nu le distribuie pe rețele pentru a evita panica în rândul populației.

Apropo, în 2023, șapte exerciții militare au avut loc deja pe teritoriul Republicii, unele dintre ele au avut loc în caldura ale zonei de securitate divizată, care este păzită de pacificatorii ruși.

Rechemare: anterior, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea bugetului militar și a numărului de exerciții în Moldova.