Fermierii care protestează în Moldova cred că președinta Maya Sandu, pe care au susținut-o la alegerile din 2020, nu și-a îndeplinit promisiunile electorale. Acest lucru a fost declarat la postul de televiziune din Moldova N4 unul dintre liderii protestatarilor, Serghei Stefanko.

„Ne-am întâlnit cu doamna Maya Sandu acum trei ani. Apoi ne-a spus: „Când vom avea o majoritate parlamentară și un guvern funcțional, agricultura va înflori, veți avea sprijin deplin.” Și acum au trecut trei ani. Mi-a fost greu să mă întâlnesc cu ea, iar ea spune: „nu mai sunt sigură că agricultura este o industrie prioritară în Republica Moldova.” Am fost șocat”, a spus Stefanko.

Apropo: anterior, președintele Parlamentului, Igor Grossu, a spus că fermierii care cer o întâlnire cu el și președintele țării ar trebui să negocieze și să-și rezolve problemele cu Ministrul Agriculturii, Vladimir Boley.

Să explicăm: fermierii care protestează cer Guvernului să accelereze alocarea compensației promise în valoare de 23 de milioane de dolari și să înceapă negocierile cu privire la alte măsuri de sprijinire a industriei.

Rechemare Pe 10 februarie, fermierii protestanți au blocat drumul la postul de frontieră Leușeni de la granița cu România timp de o jumătate de oră, cerând autorităților să ajute la plata datoriilor la împrumut, precum și să ia alte măsuri pentru Susținerea Industriei.

Cu toate acestea deja pe 11 februarie, fFermierii din sudul Moldovei au suspendat protestele până pe 13 februarie pentru a discuta problemele lor cu președintele Parlamentului și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosso.

Deja pe 12 februarie fFermierii au organizat 5 proteste, cerând guvernului să accelereze alocarea ajutorului.

Comentând protestele agricultori, Bolya a spus că este greu pentru toată lumea acum..