Astăzi, 13 februarie, fermierii moldoveni continuă să blocheze vama la frontiera cu România, la Leușeni, precum și în mai multe raioane ale țării. Acest lucru este raportat de realitatea.md.

Potrivit raportului, fermierii din raioanele Hîncești, Leova, Nisporeni, Ungheni și Kaushany se deplasează în direcția Leușen.

Astfel, în raioanele Cahul și Cantemir au loc acțiuni de protest între satele Tretești și Roche începând cu ora 9:30. În raionul Rezin, protestele continuă în apropierea satului Busheuka, iar în Fălești – de-a lungul perimetrului așezării.

Fermierii din raionul Telenești vor rămâne la intersecția drumurilor Chișinău – Bălți și Chișinău-Soroka, iar colegii lor din Criuliani se vor afla marți în apropierea postului vamal de pe drumul Chișinău-Dubossary.

„Am înțeles că Domnul Grosso a refuzat să se întâlnească cu reprezentanții protestatarilor, deși această întâlnire a fost convenită vineri. Am fost informați despre intenția de a merge la o acțiune de protest de către unii fermieri din raioanele Orhei și Ryskan, dar până acum nu putem confirma această informație”, a informat Asociația Forza Fermierilor.

Rechemare Pe 10 februarie, fermierii protestanți au blocat drumul la postul de frontieră Leușeni de la granița cu România timp de o jumătate de oră, cerând autorităților să ajute la plata datoriilor la împrumut, precum și să ia alte măsuri pentru Susținerea Industriei.

Cu toate acestea deja pe 11 februarie, fFermierii din sudul Moldovei au suspendat protestele până pe 13 februarie pentru a discuta problemele lor cu președintele Parlamentului și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosso.

.