Asociația Moldovenească” puterea fermierilor ” a acuzat guvernul că fermierii afectați de seceta din 2023 în unele zone ale republicii nu au primit încă compensațiile promise de guvern. Textul corespunzător al declarației Asociației a fost publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

„Atragem atenția asupra faptului că au trecut mai mult de două luni de la aprobarea acordării compensației și a trecut aproape o lună de la finalizarea procesului de acceptare a documentelor de la fermierii afectați. Cu toate acestea, în mijlocul operațiunilor de însămânțare, fermierii care sunt încă sub presiunea creditorilor și nu pot obține împrumuturi garantate nu au primit nici măcar compensația promisă”, a declarat Asociația într-un comunicat.

Se remarcă faptul că producătorilor agricoli cu un nivel extrem de scăzut de capitalizare li s-a promis că fondurile vor fi alocate rapid și cu prioritate.

Rechemare Pe 10 februarie, fermierii protestanți au blocat drumul la postul de frontieră Leușeni de la granița cu România timp de o jumătate de oră, cerând autorităților să ajute la plata datoriilor la împrumut, precum și să ia alte măsuri pentru Susținerea Industriei.

Cu toate acestea deja pe 11 februarie, fFermierii din sudul Moldovei au suspendat protestele până pe 13 februarie pentru a discuta problemele lor cu președintele Parlamentului și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosso.

Deja pe 12 februarie fFermierii au organizat 5 proteste cerând guvernului să accelereze alocarea ajutorului.

Comentând protestele agricultori, Bolya a spus că este greu pentru toată lumea acum..