Poliția moldovenească a lansat o campanie de provocări și intimidări împotriva fermierilor care au ieșit la proteste antiguvernamentale. Acest lucru este afirmat într-o declarație pe site-ul Asociației puterea fermierilor, care a organizat protestele.

„Conducerea poliției a lansat o campanie de provocări și intimidare a fermierilor care participă sau urmează să participe la un miting de protest în centrul capitalei. Acțiunile nocturne ale polițiștilor, arestările unor participanți la protest nu sunt altceva decât o formă de intimidare”, se arată în comunicat.

Potrivit raportului, ofițerii de poliție cheamă fermierii și cer retragerea mașinilor agricole din piață sau garanții de neparticipare la grevă.

Să explicăm că agrarii care protestează cer Guvernului să impună un moratoriu asupra penalităților la datorii, precum și să crească asistența financiară pentru complexul agricol, care a suferit din cauza secetei de anul trecut și a scăderii prețurilor la cereale.

Rechemare: Pe 23 noiembrie au avut loc ciocniri între poliția Chișinăului și fermierii care au ieșit să protesteze pentru că erau în pragul falimentului..