Fermierii care protestau la Chișinău au adus o pungă cu gunoi de grajd și fân în administrația președintelui Maya Sandu, în semn de protest împotriva refuzului autorităților de a-și rezolva problemele. Acest lucru este raportat de realitatea.md.

De asemenea, fermierii protestatari au scos în stradă mai multe cutii cu struguri.

Potrivit manifestanților, aceștia vor aduce și alte produse agricole în clădirea guvernului. Astfel, fermierii vor să transmită că nu sunt doar producători de cereale.

Totodată, protestatarii vor să înconjoare clădirea Guvernului cu utilaje agricole.

Fermierii declară că sunt falimentari și cer o decizie din partea autorităților țării. Deși au avut întâlniri cu parlamentarii și șeful statului, agrarii nu sunt mulțumiți de ceea ce s-a discutat în timpul negocierilor.

Să explicăm: săptămâna trecută, guvernul a negat agricultorilor protestanți un moratoriu privind plățile pe datoriile lor.

După cum a declarat vicepremierul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolya De asemenea, autoritățile consideră că este imposibil ca fermierii să redistribuie o parte din fondurile din Fondul de stat pentru dezvoltare agricolă pentru a plăti compensații producătorilor de porumb și floarea-soarelui, deoarece consideră că această abordare este discriminatorie.

Agrarienii cer Guvernului să impună un moratoriu asupra penalităților pentru datorii și să crească asistența financiară pentru complexul agricol, care a suferit de seceta de anul trecut și scăderea prețurilor la cereale.

Rechemare: Pe 23 noiembrie au avut loc ciocniri între poliția Chișinăului și fermierii care au ieșit să protesteze pentru că erau în pragul falimentului.

După aceea pFermierii protestatari au acuzat autoritățile de provocări și intimidare.

.