rupres.com

Consiliul de Administrație al FMI a deschis accesul Republicii Moldova la următoarea tranșă de asistență financiară în sumă de 95 milioane dolari, transmite reprezentanța fondului la Chișinău.

„Consiliul de Administrație al FMI a finalizat cea de-a patra revizuire a facilității extinse de creditare și a programului facilității extinse de finanțare, aprobând alocarea a aproximativ 95 de milioane de dolari”, se arată în comunicat.

De asemenea, a fost aprobat un program susținut printr-un mecanism de finanțare pentru atingerea rezilienței și durabilității pe termen lung în valoare de 173 milioane USD. acest program are ca scop susținerea eforturilor Guvernului Republicii Moldova de a spori reziliența la șocurile climatice și de a implementa reforme în sectorul energetic.

Să explicăm că în decembrie 2021, FMI a aprobat un acord pentru lansarea unui nou program de cooperare cu Moldova, care este conceput pentru 40 de luni. Pe fondul operațiunilor militare din Ucraina din mai 2022, valoarea totală a ajutorului a fost majorată cu 260 milioane dolari la 785 milioane dolari, din care aproximativ 366 milioane dolari au fost deja transferați.

Rechemare Că la sfârșitul lunii aprilie FMI a aprobat accesul Republicii Moldova la o tranșă de asistență financiară de 96 milioane USD.

.